Politika is een vereniging voor en door studenten en die volledig uit vrijwilligers bestaat. Heb je ambities om later in de kring te stappen, maar weet je niet goed wat er van je verwacht wordt? Of wil je Politika een handje helpen? Geen probleem, Politika kan alle hulp gebruiken en dit op verschillende manieren.

De eerste manier is als medewerker. Als medewerkers kies je zelf wanneer, wat en waar je helpt. De medewerkers worden vooral ingezet op fuiven of events. Deze kunnen tappen, controle of stewarden. In ruil voor een shift krijg je drankbonnetjes en gratis inkom op die fuif. Daarnaast kunnen medewerkers mee stewarden en tappen in onze stamkroeg Politika Kaffee in ruil voor Kaffeebonnen. Op deze manier kan het feesten in Leuven al snel wat goedkoper worden en leer je daarnaast zo nieuwe mensen kennen.

De tweede en iets meer geëngageerde manier is de vaste medewerker. Als vaste medewerker kan je een werkgroep kiezen die bij je interesses aansluit (cudi, onderwijs, cultuur, toneel, evenementen, feestjes, jaren, sociaal-internationaal, sport, communicatie en de Korf) en langs die weg actief meewerkt met de kringers en de verantwoordelijke van de desbetreffende werkgroep. Zo kan je voorbeeld mee een fuif organiseren, meehelpen met de 24 urenloop, of meeschrijven aan ons kringboekje De Korf. Je bepaalt nog steeds zelf hoeveel verantwoordelijkheid je wenst te dragen. Hier heb je ook steeds de vrijheid om mee te helpen op fuiven door middel van shiften. Je krijgt dan dezelfde voordelen als de medewerkers (gratis inkom en drankbonnetjes).

Verder krijg je een promotie van medewerker naar vaste medewerker vanaf je vijf shiften voor Politika gedaan hebt, waarbij je een medewerkers-t-shirt krijgt. Zo mag het voor iedereen duidelijk zijn dat wij vertrouwen hebben in onze medewerkers en ze ook graag bij onze kringwerking willen betrekken.

Indien je graag meer informatie wilt over het doen en laten van elke werkgroep of wil je graag medewerker worden? Stuur dan een mailtje naar medewerkers@politika.be.
Voor zij die graag willen tappen in het beroemde Politika Kaffee, mail naar kaffee@politika.be.
Je kan jezelf daarnaast ook steeds toevoegen aan de algemene medewerkersgroep op Facebook.