PAL-project net geen laureaat Koningin Mathildeprijs 2016

PAL-project net geen laureaat Koningin Mathildeprijs 2016


Persbericht

Leuven – 13/05/2016

Op 14 maart 2016 gaven we in een persbericht aan dat het PAL-project van Politika werd geselecteerd voor de Koningin Mathildeprijs 2016, een prijs die dit jaar in het teken stond van ‘solidariteit binnen het leerproces’. Op 12 mei woonden kringcoördinator Lins Heivers, PAL-verantwoordelijken Niels Bibert en Loren Du Rochez , projectoprichter Sam Pless en PAL-tutor Davy Dirix de prijsuitreiking bij, die plaatsvond in het Koninklijk Paleis in Brussel. Voorafgaand aan de prijsuitreiking namen Sam en Davy ook deel aan een vraag- en antwoordgesprek met Hare Majesteit de Koningin zelf.

Via dit bericht willen we melden dat het PAL-project de prijs net niet heeft gewonnen. Uit de 17 geselecteerde projecten werd ASSISA, een Luikse huiswerkschool waar jongeren van verschillende nationaliteiten begeleiding krijgen, tot laureaat verkozen. Het PAL-project van Politika kreeg wel lovende woorden van Hare Majesteit en werd door zowel de jury als prominente aanwezigen een bewonderenswaardig initiatief genoemd.

We willen graag iedereen bedanken die zich de afgelopen jaren voor het PAL-project heeft ingezet. De steun en erkenning die we dankzij de Koningin Mathildeprijs verkregen, vormen een sterk signaal dat Politika het project ook de komende jaren hoort verder te zetten. Uiteraard zullen we deze opdracht ter harte nemen.

De Koning Boudewijnstichting, van waaruit de Koningin Mathildeprijs werd georganiseerd, publiceerde een persbericht op haar website.

Op de website kan ook een document worden teruggevonden waarin alle geselecteerde projecten (incl. het PAL-project) worden vermeld.

Just some ITer helping out