PAL-project Politika geselecteerd voor Koningin Mathildeprijs 2016

PAL-project Politika geselecteerd voor Koningin Mathildeprijs 2016


Persbericht

Leuven – 14/03/2016

Al enkele jaren organiseert Politika, de studentenkring van de faculteit Sociale Wetenschappen (campus Leuven) van de KU Leuven, een PAL-project (Peer Assisted Learning) voor eerstejaarsstudenten. We proberen daarbij om de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs te vergemakkelijken en de eerstejaars te ondersteunen bij het verwerken van de leerstof. Tijdens het eerste semester van het huidige academiejaar hebben we echter ook meer gedaan dan enkel de reguliere organisatie van PAL.

In november 2015 namen we met het PAL-project deel aan projectoproep “Each One Teach One” van het Koningin Mathildefonds, dat op haar beurt een onderdeel vormt van de Koning Boudewijnstichting. Via deze projectoproep had het fonds dit jaar tot doel om financiële steun te verlenen aan projecten die iets verwezenlijken rond ‘de solidariteit binnen het leerproces’, iets waar het PAL-project zeker voor in aanmerking kwam. Projecten zoals PAL, konden een kandidatuur indienen die, indien goedgekeurd en geselecteerd door een jury, op een financiële steun van tussen de 7.000 en 10.000 euro kon rekenen.

Via dit bericht willen we het heugelijke nieuws melden dat de kandidatuur van ons PAL-project werd goedgekeurd en we alvast een financiële steun van 10.000 euro mogen verwachten. Bovendien maken we ook nog kans op het winnen van de Koningin Mathildeprijs 2016. Deze prijs zal worden toegekend door een jongerenjury en zal de winnaar €10.000 extra steun opleveren. Op woensdag 16 maart 2016 gaan Lins Heivers (Kringcoördinator), Niels Bibert (PAL-verantwoordelijke), Loren Du Rochez (PAL-verantwoordelijke) en Sophie Vervynckt (Werkgroep Onderwijs) het project voorstellen aan de jongerenjury. Op 12 mei zal de beslissing vallen over de uiteindelijke winnaar.

De Koning Boudewijnstichting publiceerde de geselecteerde projecten op haar website (www.kbs-frb.be/nl/Activities/Grants/2016/2016D91000204717). Meer informatie over PAL is te vinden op www.politika.be/pal.


Lins Heivers
Kringcoördinator
lins@politika.be

Niels Bibert
PAL-verantwoordelijke
niels@politika.be


Bekijk via onderstaande link de pdf-versie
Persbericht PAL-project Politika

Just some ITer helping out